FDP Home Page / FDP Forum / FAQ's

The FDP is made possible by the following companies and individual members like you.
Please use the links below to show them we value their sponsorship.

Amazon

Jensen Loudspeakers

Guitar Center

Musician's Friend

WD Music

Amplified Parts

Antique Electronics Supply

MOD KITS DIY

Yellowjackets Tube Converters

Apex Tube Matching

Sweetwater


* God bless America and our men and women in uniform *

* Illegitimi non carborundum! *

If you benefit and learn from the FDP and enjoy our site, please help support us and become a Contributing Member or make a Donation today! The FDP counts on YOU to help keep the site going with an annual contribution. It's quick and easy with PayPal. Please do it TODAY!

Chris Greene, Host & Founder

LOST YOUR PASSWORD?

......................................................................

   
FDP Jam
Calendar
Find musicians
in your area!
  Search the Forums  

FDP Forum / Fender Amps: Vintage (before 1985) / Help me diagnose my 62 Princeton

Ripcord

Puget Sound

May 9th, 2016 11:43 PM   Edit   Profile   Print Topic   Search Topic

I wonder if folks could help me diagnose my Brownface 62 Princeton? I had it recapped in the mid 90's and new tubes installed then. I got it out yesterday after it has sat unused for a couple of years and now there is something not right with it. The tone is muffled and boomy, a lot less volume/headroom -- it's breaking up at 2-3. I tried swapping out the 12ax7's with a spare but no change. Thanks!

amphead4
Contributing Member
********

Cincinnati, USA

May 10th, 2016 07:52 AM   Edit   Profile   Print Topic   Search Topic

Substitute all tubes.

Substitute the guitar.

Substitute the cord.

Play it through another speaker.

Play another amp through it's speaker.

Open it up and compare all DC voltages to the schematic, looking especially for DC on preamp grids that should be zero.

If this doesn't get you anywhere, you might consider taking it to an experienced tech.

willie
Contributing Member
*******

Too Near Atlanta GA

Amp Tech Emeritus
May 10th, 2016 07:53 AM   Edit   Profile   Print Topic   Search Topic

Since you have swapped out the preamp and the phase inverter, You might try cleaning the tone pot. Sitting unused will often leave the old control pots with a glaze on them that could cause the issues you're experiencing.

willie

FDP Forum / Fender Amps: Vintage (before 1985) / Help me diagnose my 62 Princeton




Reply to this Topic
Display my email address             Lost your password?
Your Message:
Link Address (URL):
Link Title:




Moderators: Chris Greene  Iron Man  reverendrob  

FDP, LLC Privacy Policy: Your real name, username, and email
are held in confidence and not disclosed to any third parties, sold, or
used for anything other than FDP Forum registration unless you specifically authorize disclosure.

Furtkamp.com 
Internet Application Development

Copyright © 1999-2017 Fender Discussion Page, LLC   All Rights Reserved